Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Korinthian Foods είχε την τιμή να αναλάβει, εκ μέρους της αναθέτουσας αρχής Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος “Πελοπόννησος”, την υλοποίηση της γαστρονομικής δράσης “Gastronomic heritage of the Peloponnese” στο πλαίσιο της EURegionsWeek 2025, που πραγματοποιήθηκε στις 14 Οκτωβρίου στο εμβληματικό Venue Mont des Arts στις Βρυξέλλες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έδειξε για ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη της στην Korinthian Foods, η οποία, χάρη στην τεχνογνωσία και την πολυετή εμπειρία της, εξασφαλίζει με αρτιότητα την οργάνωση απαιτητικών εκδηλώσεων, αναδεικνύοντας με συνέπεια και επαγγελματισμό τη γαστρονομική ταυτότητα της Πελοποννήσου.
Η Πελοπόννησος, μία από τις πιο ιστορικές και πολυδιάστατες περιοχές της Ελλάδας, είναι γνωστή όχι μόνο για την πλούσια ιστορία και τα πολιτιστικά της μνημεία, αλλά και για τη μοναδική γαστρονομική της παράδοση.
Η παραδοσιακή πελοποννησιακή κουζίνα χαρακτηρίζεται από απλότητα, φρεσκάδα και ένταση γεύσης, με πρωταγωνιστές το αγνό ελαιόλαδο, τα φρέσκα λαχανικά, τα άγρια χόρτα και τα αρωματικά βότανα που ευδοκιμούν στην περιοχή, ενώ τα κρεατικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της τοπικής διατροφής.
Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν υψηλής ποιότητας πελοποννησιακά προϊόντα, μέσα από δημιουργίες της Korinthian Foods που συνδύασαν με δεξιοτεχνία την παράδοση με σύγχρονες γαστρονομικές τεχνικές.
Η ομάδα της εταιρείας παρουσίασε αυθεντικές γεύσεις και συνταγές, εμπνευσμένες από την αγροδιατροφική κληρονομιά και την ιστορία της Πελοποννήσου, κερδίζοντας τις εντυπώσεις των Ευρωπαίων συμμετεχόντων.
Η εκδήλωση ανέδειξε τη σύνδεση πολιτισμού, παράδοσης και γεύσης, προβάλλοντας την Πελοπόννησο ως πρεσβευτή της ελληνικής γαστρονομίας στην Ευρώπη.
Η παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων, καθώς και του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Δημήτρη Πτωχού, και του Προϊσταμένου της ΕΥΔ Προγράμματος “Πελοπόννησος”, κ. Αντώνη Ψαράκη, υπογράμμισε τη στήριξη της Περιφέρειας στην προώθηση του αγροδιατροφικού της πλούτου και στη διασύνδεση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της ελληνικής γεύσης.